Första dagarna som utvandrade

I fredags kom vi hit. I morgon börjar Richard jobba. De här dagarna mitt emellan har vi varit…icke-existerande. I Sverige räknas vi som utvandrade från och med fredag då vi lämnade fosterlandet och slutade betala skatt. I USA har vi ännu inte formellt registrerats (hahaha..tänker alla som åkt till USA och lämnat fingeravtryck och utsatts för tredje gradens förhör i passkontrollen) då Richard inte börjat sin anställning. Så de här dagarna..finns vi inte? Om vi försvann nu…? Har läst för många deckare inser jag i skrivande stund.

Vi har också varit ganska jet-laggade vilket på ett helt annat plan gjort oss frånvarande. Första dagen var det Nelle som hade de största ”bryten”. Därefter har de vuxna pendlat rejält i humöret och ikväll var det Edwards tur. I morgon ska vi nog alla vara i fas. Hoppas jag.

Trots detta har vi inte legat på latsidan. Fredag var vi ute och ”rekade” vårt nya revir, Roosevelt Island. Här bor vi hos vår goda vän och här hoppas vi kunna bo. Nära, men inte på, Manhattan. Hit tar man sig med tunnelbana eller linbana och i morgon ska jag berätta hur det gick när vi träffade mäklaren som förhoppningsvis ska hjälpa oss att hitta vårt New York-boende. I morgon. Då vi alla ska vara i fas. Och registrerade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s